Grand Round Band

In 2014 werkten Eva en Otherwise mee aan de Local Hero Night in Horst: verschillende bands verzorgden samen met talloze gastmuzikanten een spetterende avond.

Dat smaakte naar meer en het was dan ook niet vreemd dat tijdens een besloten feestavond begin 2015, Eva en Otherwise samen met het neusje van de zalm onder de Noord-Limburgse muzikanten, onder de naam 'Grand Round Band' de gasten in 't Gasthoês in Horst verbaasden met een muzikale show van hoog niveau.
Supertramp, Fleetwood Mac, The Dooby Brothers, Stevie Wonder, The Scene, Pink Floyd en zelfs ABBA; het leek of ze allemaal tegelijkertijd optraden. Het plezier dat de 17 muzikanten daarbij uitstraalden was genoeg voor een herhaling voor bijna driehonderd gasten op het Floriadeterrein in Venlo. En ook hier weer bleek uit alle reacties dat een optreden van deze Grand Round Band iets zeer speciaals is en ook voor de band zelf naar meer smaakte.

In september 2015 kwam het vervolg tijdens een Nederlands-Pools cultureel evenement in Horst. Deze keer versterkten de Poolse Magdalena Baryla en de onnavolgbare violiste Ewa Pepper het Noord-Limburgse gezelschap. Publiek én muzikanten hebben een ongelofelijke avond beleefd waarover nog lang gesproken werd.

Ook in juni 2016 gaf de Ground Round Band weer een spetterend optreden weg tijdens het evenement Vrienden van Mèrthal Live. Ditmaal werd de band uitgebreid met nieuwe zangers, zangeressen en er speelde er zelfs een hele fanfare mee. Deze avond liet weer een geweldige indruk na.