Otherwise

Otherwise is een ontmoeting van talenten die bijna spelenderwijs uitmondt in een avondje genieten. De jongens van Otherwise verleiden Eva tot wat steviger werk, maar ook tot de meer harmonieuze rock. Ondanks alle muzikale uitstapjes blijft dit gezelschap klinken als een band met een eigen, herkenbaar geluid.

De band ontstond zoals de meeste bandjes: op de middelbare school troffen zich een paar vrienden met instrumenten. En dan is er een band! Maar dit waren vrienden met een bijzonder talent, die – ondanks hun jonge leeftijd, inmiddels hun sporen in de muziek verdiend hebben:
Achter de drums zit Stijn Vullings. Al als jonge jongen bekend in drummend Limburg, inmiddels docent, ook drummer van The Anaesthetics, studerend aan het conservatorium Maastricht en onverstoorbare ruggengraat van het strakke geluid van Otherwise.
Op de bas Joep Vullings. Een veelgevraagd bassist die op enig moment gewoon in het diepe sprong en ondanks het feit dat hij ook terug te vinden is in de bands Pigtail en Stunning Suzy, met veel plezier deel uitmaakt van dit bijzondere gezelschap dat Otherwise heet.
Sjuul Stax, creatieve geest, studerend aan de kunstacademie en begenadigd gitarist “von Kopf bis Fuss”, ook actief in Velvety, want Otherwise-leden maken overal muziek. Samen met Joep neemt hij ook een deel van de vocals voor zijn rekening.
Dan is er Joris Janssen, vaak de subtiele begeleider van Eva, maar nu bij Otherwise ook voor het andere werk op toetsen én op akoestische- en elektrische gitaar. En mocht hij meer tijd hebben, zouden er nog verschillende instrumenten bijkomen. Uiteraard is hij ook nog actief in een andere band: samen met Joep speelt hij in Stunning Suzy.
Sinds kort wordt de band versterkt met een saxofonist / percussionist die z’n sporen regionaal ruimschoots verdiend heeft: Maurice Lucassen. Net als alle andere bandleden op zeer jonge leeftijd begonnen met muziek maken en nu veelgevraagd vanwege z’n ongekende talent. Hij speelt op dit moment ook in Boom Like That en het Score Jazz Orchestra. Voorheen zat hij bij o.a. Design, Band op Bezoek, De Basementband, De Sonic Blast Big Band, Curly Brackets en Ok Moj. Hij valt als saxofonist en/of percussionist regelmatig in bij diverse orkesten en bands, dus wees niet verbaasd als Maurice weer ergens met een gezelschap opduikt.

Topmuzikanten, stuk voor stuk. Bijzonder is dat ze sámen spelen terwijl het plezier er van af straalt.